Gør besøget hos dyrlægen rarere for din kat ved at vælge en kattevenlig klinik

Den bedste hjælp i den situation er personalet på din kattevenlige klinik. De ved en masse om katte og hjælper dig gerne med alt fra tips og råd til hvornår du bør søge dyrlæge.

Den kattevenlige klinik og ”Cat Friendly Clinic”- certificering

”Cat Friendly Clinic” er en global certificering fra en britisk forening ved navn International Society of Feline Medicine (ISFM), en veterinær undergruppe til velgørenhedsorganisationen International Cat Care (icatcare.org).

International Cat Care´s virke går ud på at sikre, at alle katte behandles humant med omsorg og forståelse. ISFM ønsker derfor gennem sin certificering at arbejde for at sikre, at dyreklinikker og dyrehospitaler gennem viden, forståelse og den rette håndtering og rette udstyr bliver i stand til at give den bedst mulige pleje og miljø for katten, så kattens stress reduceres og besøget bliver lettere for alle parter.

Hvad indebærer certificeringen?

Certificeringen betyder dybest set en højere standard for kattens behandling, fordi personalet:

  • Forstår kattenes behov og gør besøget på klinikken mere kattevenligt
  • Forstår, hvordan katte behandles og håndteres bedst muligt under undersøgelsen/behandlingen
  • Har god generel viden om katte og udstyr tilpasset til kattespecifik pleje.

Klinikken opfylder således visse krav til lokaler, udstyr, håndtering, videreuddannelse m.m., og udvikler også løbende sig selv og sit personale. Derfor tildeles der forskellige niveauer af kattevenlig certificering; bronze, sølv og guld, og for hvert niveau stilles der forskellige krav.

Selv små foranstaltninger kan gøre en stor forskel

Når det gælder katte, kan selv små foranstaltninger gøre en kæmpe forskel, og det er ofte ting, som vi måske ikke engang har tænkt på. På en kattevenlig klinik, er det for eksempel vigtigt, at katte holdes adskilt fra hunde. For selv om jeres kat er vant til hunden derhjemme, er den højst sandsynligt ikke komfortabel med en fremmed hund, som kommer hen, mens katten er fanget i et bur på klinikken i uvante omgivelser, hvor katten i forvejen ikke har det for godt. Af denne grund tillades det ikke, at katte og hunde sidder sammen, og det allerbedste er, hvis de har separate venteværelser, og at der er et undersøgelsesrum særligt indrettet til katte.
Det er også vigtigt at tage hensyn til kattens følsomme sanser – derfor holdes støjniveauet lavt, der rengøres ikke med stærkt duftende rengøringsmidler og kattens egne tryghedsferomoner bruges både i vente- og undersøgelsesrum. Alt sammen for at sikre, at miljøet er sikkert og minimerer stress for katten.

Kattevenlig håndtering

Personalets håndtering af din kat er en af de vigtigste dele af arbejdet på en kattevenlig klinik, da personalet ved, hvordan man reducerer stress under undersøgelser og behandlinger. Reduktion af stress forbedrer oplevelsen, fremskynder heling og helbredelse, reducerer smerter og reducerer risikoen for infektioner. I det lange løb kan kattene tåle håndteringen bedre og behandlingen bliver mere effektiv. Dette gør også oplevelsen sikrere og sjovere for både dig som ejer og personalet selv. Det fungerer ganske enkelt for alle!

Planlæg succes

Det er altid bedst at forebygge situationer end at udbedre dem, og derfor kan du med fordel tale med klinikken om, hvad der fungerer godt, og hvad der ikke gør. Det er en god ide at gøre dette allerede, når der aftales en tid, så besøget kan forberedes og fungere så godt som muligt for netop din kat. To simple, men gode råd, er desuden at have et bur, hvor man kan fjerne låget, så katten kan vælge at blive der under undersøgelsen og behandlingen, samt at katten har adgang til et tæppe med en velkendt duft. Det kan gøre meget for at øge trygheden.

”Kattitude”

Det vigtigste er dog din og personalets ”kattitude” og holdning til de katte, der ønsker at blive behandlet roligt, blidt og med respekt. Ganske enkelt, en helt særlig forståelse for kattens behov!
Besøg catfriendlyclinic.org for at lære mere om kattevenlige klinikker og find den nærmeste til dig og din kat.

Boehringer Ingelheim Animal Health Nordics | Weidekampsgade 14 | DK-2300 København S | Data Privacy