GODE RÅD NÅR, DIN KAT SKAL TIL DYRLÆGEN

Det er sandsynligt, at din kat på et tidspunkt skal til dyrlægen. Om ikke andet så for at blive vaccineret. Men det kan være en stressende oplevelse for katten, fordi man jo ikke kan forberede den på, hvad der skal ske. Heldigvis findes der nogle tricks til, hvordan du gør turen til en god oplevelse.

Gør transporten tryg

Du bør absolut bruge en transportkasse til turen, da det giver noget ekstra tryghed og gør transporten nemmere for dig. Men det er vigtigt, at transportkassen ikke bliver oplevet som noget ubehageligt, der kun forbindes med dyrlægebesøg. Så lad den gerne stå fremme og være en naturlig del af din kats omgivelser.

Giv din kat godbidder i den af og til, og lad den bruge den som hule. Du kan også lægge et underlag i kassen, som dufter velkendt og derfor vil være med til at berolige katten under transporten. Alt dette vil gøre det meget lettere at få din kat ind i kassen, når I skal afsted.

En god oplevelse på klinikken

Læg gerne et tæppe over kassen undervejs til klinikken, da det vil føles huleagtigt og trygt. På selve klinikken er det en god idé at finde et roligt sted at vente. Helst uden for meget larm fra andre dyr, hvis det er muligt. Kommer I i bil, kan I vente der, til det bliver jeres tur. Venter I inde i klinikken, er det en god idé at anbringe transportkassen på en stol eller andet over gulvhøjde. Det virker mindre stressende på din kat.

Der findes nogle særlig kattevenlige klinikker kaldet CatFriendly Clinics, som du kan finde på catfriendlyclinic.org. Her er man opmærksom på kattens sensitive natur, og klinikken er indrettet herefter uden skarpe lys og lugte. Personalet er trænet i at håndtere katte, så de udsættes mindst muligt for stress, og der er et særligt venteområde, hvor hunde ikke må være.

Selve undersøgelsen

Både dyrlæger og veterinærsygeplejersker er meget dygtige til at håndtere kæledyr og gøre dem trygge, så din kat vil sandsynligvis affinde sig med at blive undersøgt. Har du en transportkasse, hvor låget kan tages af, kan du evt. lade din kat sidde i den under undersøgelsen. Kassens fornemmelse og lugte vil reducere stress betydeligt. Er du selv usikker på, hvad der skal ske, så spørg endelig. Det er også en fordel, hvis det er den samme dyrlæge, der håndterer din kat, hver gang I skal til dyrlægen.

HUSK: Det årlige sundhedstjek

Katte er rigtig gode til at lade som om, de ikke er syge, så man overser nemt sygdomme, der potentielt kan være farlige for dem. Derfor er det en god idé at kigge ind hos dyrlægen ca. en gang om året. Så er du sikker på, at alt er i orden, og at din kat er sund og glad.

Dyrlægen tjekker bl.a. øjne, ører, pels og tænder. Din kat bliver følt efter for knuder, og det tjekkes at den kan bevæge sig frit og ubesværet.

Boehringer Ingelheim Animal Health Nordics | Weidekampsgade 14 | DK-2300 København S | Data Privacy