ER DIN KAT GLAD?

– Se de 3 tegn du skal holde øje med!

Det kan være svært at se, om din kat er glad og har det godt. Mange katte går rundt og er syge eller utilpasse, uden at deres ejer lægger mærke til det. Vi giver dig derfor 3 gode råd til, hvad du skal holde øje med, hvis du er i tvivl, om din kat har det godt.

1) Hold øje med din kats aktivitetsniveau

Ændret aktivitetsniveau kan være et tegn på, at katten ikke har det godt. Sover katten mere end normalt? Er kattens daglige rutine ændret? Eller er aktivitetsniveauet steget over den seneste periode? Hvis kattens aktivitetsniveau har ændret sig, er det vigtigt, at du som katteejer undersøger årsagen.

2) Spiser din kat normalt?

Hvis du oplever ændret appetit hos din kat, kan der være en skjult årsag.

Oplever du, at din kat spiser mere eller mindre, er det ikke sikkert, at det skyldes, at din kat er kræsen. Hvis katten er stoppet helt med at spise eller ændrer spisevaner, er det vigtigt, at du opsøger din dyrlæge og behandler problemet med det samme.

Samtidig kan vægtændring også være et alvorligt tegn på, at katten ikke har det godt. Diabetes, tarmproblemer eller stofskiftesygdomme kan ligeledes give vægtændringer, så her skal du være særlig opmærksom.

3) Har din kat ændret adfærd?

Mange katte skjuler sig instinktivt, når de er syge. Dette kan gøre det sværere for deres ejer at opdage sygdommen, før det er alvorligt. Derfor er det en god idé at holde øje med, om din kats adfærd har ændret sig. Har din kat tidligere været meget kontaktsøgende, men er nu slet ikke interesseret i at blive kælet, kan det være et alvorligt tegn på sygdom. Har din kat gemt sig under sofaen i flere dage, bør du også være særlig opmærksom.

 

Ved at give katten vaccinationer kan du undgå spekulationer om, hvorvidt din kat har øget risiko for at blive smittet med alvorlige sygdomme. Forhør dig hos din dyrlæge efter om, hvilke vacciner der er nødvendige for din kat.

Boehringer Ingelheim Animal Health Nordics | Weidekampsgade 14 | DK-2300 København S | Data Privacy