Kære Katteejer

Hvordan har din kat det?

Har du kat derhjemme, lever den måske allerede som blommen i et æg: Du husker at behandle og forebygge mod lopper og flåter, du har taget stilling til, om din kat er neutraliseret, om den er mærket eller chippet (hvis den går ude), og du har måske allerede tilpasset dens foder efter behov og eventuelle skavanker, som korrekt foder ofte kan hjælpe med. Et katteliv har mange aspekter, som du som ejer er ansvarlig for.

Det gode katteliv er dit ansvar

Der er en lang række af ting, som du som ansvarlig katteejer bør tage stilling til – uanset om du har tam én kat eller 10 vilde katte. Det dit ansvar som katteejer, at give dine katte de optimale levevilkår og rammer for at det er et værdigt katteliv.

Gør en forskel

Der er desværre rigtig mange katte i Danmark, som ikke har et ordentligt og værdigt liv. Vi ønsker derfor at Kattens Uge kan være med til at sætte fokus på et bedre katteliv for alle katte.

Alle katte har brug for kærlighed

Kattens uge fokuserer ikke kun på herreløse og vilde katte. Ugen handler generelt om kattes sundhed og levevilkår, og det er her, at du som katteejer kan gøre en stor forskel – måske endda ikke kun for din egen kat.

Katte er kærlige væsener, som har brug for at blive sørget for. De fleste katte sætter ikke pris på, at skulle finde deres føde blandt skrald og madrester eller ligge forslået og slikke deres sår.

Tag dig godt af din kat

Har du haft kat i mange år, kan der være kommet nye anbefalinger og muligheder, som ingen har fortalt dig om tidligere.

Ved du eksempelvis, at det er muligt at sikre din kat med en sygeforsikring? Er din udekat en slagsbror eller har din racekat for eksempel allergi, som skal behandles, er det ofte langt billigere at have tegnet en forsikring, hvilket du kan høre mere om hos din dyrlæge.

Kender du værdien af et sundhedstjek?

En gang om året bør du få din kat tjekket hos dyrlægen. Ofte tager vi måske kun vores kat med til dyrlægen, hvis den er blevet syg eller er kommet til skade, men et forebyggende og årligt sundhedstjek er en utrolig god ting at prioritere som katteejer – uanset kattens alder.

Sundhedstjekket sikrer, at din kat bliver tilset af fagpersonale, så din kat fortsat kan leve et værdigt og godt katteliv.

Boehringer Ingelheim Animal Health Nordics | Weidekampsgade 14 | DK-2300 København S | Data Privacy