Mere specifikt, hvad kan den kattevenlige klinik tilbyde?

Hvis du har læst om fordelene ved en kattevenlig klinik, og gerne vil vide mere, kan du her læse mere om, hvad det betyder for klinikken at arbejde kattevenligt.

Sætter katten i fokus

At være en kattevenlig klinik sætter katten i fokus, men gavner samtidig alle parter. Fokus er også lige, hvad vores katte har brug for!

Der er alt for mange katteejere, som oplever, at deres kat ”hader” besøgene hos dyrlægen. Blot tanken om dyrlægebesøg gør katteejerne stressede, hvilket betyder, at de måske afholder sig fra, at få deres kat tilset af en dyrlæge. Gennem deres certificering og aktive arbejde med at blive mere kattevenlige, sørger dyrlægen for at katte får den rette behandling, når de har brug for den.

På en certificeret kattevenlig klinik, kan du som dyreejer føle dig sikker på, at klinikken opfylder visse minimumskrav, og at personalet ser frem til at forklare og informere dig om alle mulige gode ting om katte i almindelighed og din egen kat i særdeleshed.

Tager hånd om problemerne

Personalet på den kattevenlige klinik har forstået de vanskeligheder, som et dyrlægebesøg kan forårsage og derfor hjælpe dig og din kat med at overkomme dem. Eksempler på sådanne vanskeligheder for katten er:

  • At den er borte fra sine trygge, vante omgivelser,
  • At den er følsom over for nye indtryk (syn, lyd og lugt),
  • At den er følsom over for stress og foretrækker fred og ro,
  • At være tæt på hunde og andre katte,
  • At den ikke bliver forstået og ikke behandles med den nødvendige omhu og respekt.

Hvad kræves der af en certificeret klinik?

Certificeringen kræver først og fremmest, at klinikken tilpasser sine lokaler for at opnå sin certificering. Kontinuerlig uddannelse er derefter påkrævet (15 timer/året for veterinærsygeplejersker og 35 timer/året for dyrlæger), god kommunikation med dig som katteejer og god håndtering af kattene.

Der er visse minimumskrav, der altid skal opfyldes (bronze-niveau), men hvis visse yderligere krav opfyldes, kan klinikken kan modtage et højere certificeringsniveau (sølv og guld). Eksempler på sådanne krav er:

  • Adskillelse af katte og hunde i venteværelset (bronze). For at opnå sølvniveauer bør der være skillevægge eller et særligt katteventeværelse, og for guldniveauer er det påkrævet, at katte får lov til at komme op fra gulvet og har en barriere mellem sig selv og andre katte for at reducere både smitterisiko og stress.
  • En konsultation skal vare i mindst 10 min. for at håndtere katten bedst muligt og minimere stress, og lokalet skal være egnet til formålet (bronze). På et højere niveau skal der indrettes et særligt rum til katte, og undersøgelsen skal vare mindst 15 minutter.
  • Pasningsafdelingen til kattene skal være adskilt fra hundene, og der er forskellige målekrav til burene samt krav til indretning afhængigt af niveauet.
  • Bronzeniveau kræver, at du har kattevenligt udstyr, men f.eks. ikke, at du har adgang til kirurgi eller tandpleje, selvom klinikken bør være i stand til at henvise til et andet egnet sted, hvis det er nødvendigt. For højere grader er der yderligere krav til udstyr, f.eks til kirurgi.

For at lære mere om de specifikke krav til kattevenlige klinikker og finde den nærmeste til dig og din kat, skal du blot gå ind på catfriendlyclinic.org.

Boehringer Ingelheim Animal Health Nordics | Weidekampsgade 14 | DK-2300 København S | Data Privacy