Vinteren kan bide – 5 råd til at passe på din kat i kulden

Færdes din kat både inde og ude, er der nogle ting, du skal være særlig opmærksom på, nu hvor vinteren banker på døren. Læs med, og få en håndfuld råd til, hvordan du får din kat godt og trygt gennem de kolde måneder.

1. Lav en hule til din udekat

Selvom din kat fra naturens side er isoleret godt via pelsen, som faktisk selv tilpasser både høje og lave temperaturer, så kan den alligevel fryse, når det er rigtig koldt. Sørg derfor for, at din kat har en varm seng et sted, hvor der er læ – det kan være i garagen eller lignende, så den har et sted at putte sig, hvis du ikke lige kan finde den, når du skal ud ad døren. Sengen skal være foret godt med tæpper og ikke stå direkte på den kolde jord.

2. Giv din kat reflekshalsbånd på

Den kolde tid er også mørk. Og især katte, der færdes ude alene, er udsatte i trafikken – også selvom I bor et sted uden særlig meget trafik. Overvej derfor et godt reflekshalsbånd, så din kat kan ses i mørket. Der findes modeller med et smart quick-release-spænde, så halsbåndet åbner sig, hvis din kat eksempelvis sidder fast i en gren.

3. Pas på forfrysninger

Danske dyrlæger får i vintermånederne besøg af katte, som kommer ind med forfrysninger, urinvejsinfektioner eller er blevet nedkølet (hypotermi). Det er selvfølgelig ikke rart for katten og skal helst undgås. Gør det til en vane at tjekke ører, snude, poter og hale efter, når den kommer ind efter en tur i frostvejret, og kald den til dig oftere, end du plejer, når det er koldt, regnfuldt og blæsende.

4. Kalorier er godt

Er din kat slank, kan det være en idé at give den lidt ekstra kalorier, når det er vinter. Tal med din dyrlæge om det, før du begynder.

5. Har du en kattelem?

En kattelem kan være løsningen, hvis du er nervøs for, om din kat fryser eller ønsker at komme indenfor. På den måde kan din kat selv vurdere, om den trænger til at være ude eller inde. Det kan give dig ro, når du for eksempel sover eller er væk hjemmefra.

Boehringer Ingelheim Animal Health Nordics | Weidekampsgade 14 | DK-2300 København S | Data Privacy